(VIDEO) Marinović jasan u ciljevima kluba uoči okršaja protiv Širokog Brijega

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović je za stranicu kluba najavio sutrašnji okršaj 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

Široki Brijeg će sutra od 18.30h na terenu svog stadiona “Pecara” dočekati Borac iz Banjaluke, a ovaj susret je za stranicu svog tima najavio trener gostujućih Vinko Marinović.

“Igramo protiv Širokog Brijega koji se poput nas bori za Evropu. Protiv njih smo igrali već te smo ostvarili trijumf tokom proljeća, ali sada je situacija drugačija jer smo mi sada gosti te je jasno da nas očekuje težak meč”rekao je Marinović te je istakao kako je ključni cilj tima da se sutra povoljnim rezultatom dodatno ojača pozicija na tabeli koja Borac na kraju sezone vodi u evropska takmičenja:

“Ipak, mi želimo odigrati jedan dobar meć te ostvariti povoljan rezultat nakon istog koji će nam pomoći da se učvrstimo na toj poziciji koja na kraju sezone vodi u Evropu. Po pitanju igračkog kadra, možda i najbitnija informacija je da nam se nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona vraća Nikola Ninković te su pored njega svi ostali fudbaleri dostupni za sutrašnji duel”.

Postavi odgovor