(VIDEO) Nikić oštar: "U BiH se igra po ključu, to je katastrofa"

Nikola Nikić je tokom gostovanja u podkastu Sabahudina Topalbećirevića prokomentarisao stanje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

Kultni fudbaler Željezničara Nikola Nikić je poznat po svojim zanimljivim te nerijetko komičnim izjavama, a sada je u podkastu “Top Gol” kod Sabahudina Topalbećirevića dao zanimljivu izjavu.

“Svi mi to znamo, u Bosni i Hercegovini se igra po ‘ključu’, to je katastrofa. Svaki u NFS BiH ima svog menadžera, svaki gurne svoju dvojicu-trojicu igrača i u BiH igraju samo trojica koji su zaslužni i njih 25 koji su došli preko menadžera. Sada imaš više menadžera nego igrača”relao je Nikić pa dodao:

“Zašto Hrvati igraju dobro? Mi imamo stvarno talentovane djece, ali Hrvati vole svoju državu i igraju za nju. Kako će kod nas igrati? Jedan navija za Srbiju, jedan za Hrvatsku, jedan za Tursku, jedan za BiH, ne može se to uganjati da se ubiješ”.

Uostalom kompletan razgovor sa Nikićem koji se dotakao i Željezničara te Sarajeva pogledajte klikom na video snimak u nastavku ovog teksta:

Postavi odgovor