Vlado Jagodić: "Ne želim da se bavim špekulacijama"

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je najavio meč 33. posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca, prenosi “Sport1”.

Slogu Meridian očekuje odlučujući duel u borbi za opstanak protiv Borca na dobojskim “Lukama”, a isti je najavio trener domaćih Vlado Jagodić.

“Kad sam preuzeo ekipu, rekao sam da je 36 bodova potrebno za opstanak, i u ovom trenutku je to tačno. Uzimajući u obzir da direktno zavisimo od utakmice u Tuzli, onda moramo da mislimo o pobjedi i dolasku na 37 bodova jer imamo lošiji skor sa Slobodom. Ne želim da se bavim špekulacijama, ali možemo i sa porazom da ostanemo u ligi ako bi se na Koševu desilo što je očekivano, a to je da Sarajevo pobijedi Igman jer imamo bolji međusobni skor i od Igmana i od Leotara”rekao je Jagodić pa dodao:

“Međutim, mi to ništa ne smijemo čekati, očekuje nas neizvjesnih 90 minuta. Ja sam čovjek koji će pokušati da uvijek na realan način razmišlja. Ovo je utakmica u kojoj je čitava godina u pitanju, moj prethodnik Zoran Ćurguz je na 23 utakmice osvojio isto toliko bodova, i sav taj trud u jesenjem dijelu kad je Sloga izgledala izuzetno dobro i ovaj u posljednjih devet kola kad sam ja preuzeo ekipu mogli bi da budu uzaludni ukoliko ne budemo ozbiljni u posljednjem kolu. Pogotovo bi katastrofa za fudbal Republike Srpske bila da, ne daj bože, ispadnu dva kluba iz RS i moramo iz tog razloga da zapnemo iz petnih žila”.

Postavi odgovor