Zvijezda iz Gradačca izdala saopštenje o klupskim dugovanjima

Rukovodstvo kluba Zvijezda iz Gradačca izdalo je saopštenje u kom su naveli da izmirili zaostala dugovanja, te da sada nemaju dug niti prema jednom igraču koji trenutno čini ekipu.

Iz kluba su naveli da opstanak tima u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine neće doći u pitanje, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

U kontekstu rješavanja nastalih dugova iz ranijeg perioda, a koja su pristigla i pristižu na adresu NK Zvijezda Gradačac i aktuelne Uprave kluba želimo obavijestiti javnost, a posebno naše vjerne navijače:

– da smo uspješno okončali proces na zahtjev bivšeg trenera Mileta Lazarevića koji je ispostavio potraživanja od 24.000 KM. Predsjednik kluba je u toku procesa uspio postići dogovor prema kojem je donosena i konačna odluka NS TK o isplati 2.700 KM Miletu Lazareviću, čime je spor okončan. Isplata je izvršena prošle sedmice!
– Takođe prošle sedmice je okončan i sudski spor sa bivšim igračem Omerom Berbićem, te je obustavljen disciplinski postupak protiv istog.
– Uprava kluba ima jasan plan da do kraja sezone riješi dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima koje su nažalost neodgovornim radom napravile bivše uprave i pojedinci u ranijem periodu. Takve isplate ćemo izvršiti kroz postignute sporazume s bivšim igračima i trenerima kluba.
– Uprava kluba posebno želi istaći da NK Zvijezda trenutno nema dugovanja niti prema jednom igraču koji trenutno čini igračku kadar!
– Želimo se zahvaliti svim bivšim igračima i trenerima na strpljenju i pristanku da se njihova ugovorena potraživanja isplaćuju sporazmuno i periodično.

Na kraju želimo poručiti našim vjernim navijačima i simpatizerima kluba, pa i dežurnim kritičarima i dušebrznicima, da opstanak Zvijezde u Prvoj ligi FBiH neće doći u pitanje, te da će Uprava kluba učiniti sve da se potraživanja kluba do kraja prvenstva svedu na minimum, da igrači, treneri i svi uposleni imaju redovna primanja, a Zvijezda bude u gornjem dijelu tabele PL FBIH.

Zvijezda je prošlo kolo odigrala odličnu gostujuću utakmicu i zabilježila pobjedu. Polako se pokazuju rezultati rada napravljeni dovođenjem novog trenera i nekoliko novih igrača, te priključenje juniora Zvijezdinom timu. Imenovanje novih lica za direktora i sekretara kluba su takođe dala značajan doprinos”.

Ekipa Zvijezde se trenutno nalazi na 11. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 24 osvojena boda.

Postavi odgovor