Aco Petrović o trijumfu Zvezde: "Rabili su Partizan u osnovnom košarkaškom elementu"

Košarkaši Crvene zvezde su ubjedljivo savladali ekipu Partizana u osmom kolu ABA lige rezultatom 90:74.

Meč koji je u jednom trenutku bio prekinut, pa je nastavljen, prokomentarisao je proslavljeni trener i košarkaš Aleksandar Aco Petrović. On smatra da je Zvezda zasluženo slavila, a posebno je istakao dvojicu košarkaša – Nemanju Nedovića i Luku Vildozu.

“Potpuno zaslužena pobjeda Zvezde. Nedović i Vildoza razbili Partizan u osnovnom košarkaškom elementu (igri 1:1). Suđenje korektno iako je jasno da je Javor Zvezdinim navijačima poput crvene krpe” – napisao je Petrović na društvenim mrežama.

Zatim se Petrović dotakao i sporne situacija poslije koje je meč i prekinut, kada je Nikola Ivanović krenuo u prodor na Zeka Ledeja. Sviran je faul u napadu, ali je naknadnim gledanjem snimka sudija Damir Javor preinačio odluku u 2+1 za Zvezdu.

“Postoji jedan sporni detalj sa utakmice. Naime, kada se ozlijedio Ivanović, sudija ispod koša Radojković je pokazao prekršaj u napadu. Nakon prekida, Javor insistira na gledanju snimke i mijenja odluku u 2 plus 1! Mislim da to po pravilima nije moguće, ali nisam siguran” – napisao je Petrović.

Na kraju je Zvezda ubjedljivo slavila, a iskusni Duško Ivanović je došao do svog petog trijumfa iz isto toliko utakmica otkad je preuzeo klupu od Vladimira Jovanovića.

Postavi odgovor