Alkić za MeridianSportBH: "Stvorili smo jako dobru hemiju, u sezonu ulazimo maksimalno motivisani"

Dino Alkić, kapiten Proma, za MeridianSportBH je najavio novu sezonu Lige BiH.

U odnosu na prošlu sezonu, Promo je značajno izmijenio sastav, a na klupu se vratio Boban Ninić. Kapiten ekipe iz Donjeg Vakufa, Dino Alkić, pozitivno je raspoložen pred nove izazove.

“Gledajući prošlu sezonu i ovu koja je pred nama, sastav je potpuno promijenjen. Momci koji su došli sjajno su se uklopili i stvorili smo jednu jako dobru hemiju. U pripremnom periodu smo odigrali nekoliko utakmica i ja kao kapiten i lider ekipe mogu reći da sam zadovoljan igrom i zalaganjem igrača, a što je najvažnije, izbjegli smo povrede.

U sezonu ulazimo maksimalno motivisani i fokusirani, ambicije kluba su porasle i ove godine želimo da igramo Ligu 6. Prvo kolo nam dolazi ekipa Leotara iz Trebinja, koja je isto tako sastav potpuno promijenila. Došlo je tu par domaćih iskusnih i provjerenih igrača koji znaju ovu ligu dugi niz godina. Sigurno da nas čeka jedna jako fizički zahtjevna utakmica.

Na njihovoj strani je iskustvo, ali na našoj je energija koja nas krasi i domaći teren gdje će svaka ekipa koja dođe morati odigrati 120% da bi došla do pobjede. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da dođu pogledati jedan spektakl” – istakao je Alkić.

Utakmica između Proma i Leotara je na programu u subotu od 19h.

Postavi odgovor