Amel Džakmić za MeridianSportBH: "Nismo ovakvo stanje željeli niti planirali, neka nas niko ne potcjenjuje"

Rukometaš Maglaja Amel Džakmić za MeridianSportBH najavio je narednu utakmicu protiv Vogošće u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Herecegovine.

Rukometaši Maglaja odigrali su neriješeno sa ekipom Sloge Gornji Vakuf Uskoplje u prošlom kolu 26:26, a narednu utakmicu protiv Vogošće najavio je Amel Džakmić, rukometaš koji je Maglaju sa sedmerca upravo i donio bod protiv Sloge GV/U.

“Sigurno je da je ova utakmica važna za obje ekipe. Mi sigurno nismo zadovoljni pozicijom na tabeli, posebno jer znamo da možemo bolje, zato je svaka utakmica borba za bodove. Niti smo ovakvo stanje željeli niti planirali, zato sada iz utakmice u utakmicu slijedi da damo i više od maksimuma. S druge strane ekipa Vogošće ima takođe odličnu ekipu i zauzimaju peto mjesto na tabeli, a imaju isto bodova kao i drugoplasirani Leotar, tako da su i njima kao i nama itekako važni bodovi. Oni će sigurno biti rasterećeniji, igraju pred domaćom publikom, samo neka nas niko ne potcjenjuje”izjavio je Džakmić pa dodao:

“Ovom prilikom, s obzirom da znam mnogo Maglajlija koji žive u Sarajevu i okolini da dođu u Vogošću i pruže nam podršku”.

Utakmica Vogošće i Maglaja na programu je sutra sa početkom od 19h.

Postavi odgovor