Američki centar potpisao za MZT

Američki košarkaš Abdul-Malik Abu novo je pojačanje MZT Skoplje na poziciji centra, saopštio je makedonski šampion i  abaligaš.

Kako se navodi, iskusni 27-godišnji Amerikanac dolazi na mjesto Sameta Jigitoglua, koji je otkupio ugovor kako bi se vratio u Tursku.

“Abu je snažniji i iskusniji od turskog košarkaša, što nam daje nadu za mnogo veći doprinos centarske linije u susretima koji su pred nama. Prave se napori da odmah dođe u Skoplje i da se do nedjelje obave sve administrativne formalnosti, da bi u plavo bijelom dresu debitovao već u duelu (ABA lige) sa Partizanom u Beogradu, zakazanom za ponedjeljak” – ističe uprava MZT.

Abdul-Malik Abu je košarkaš koji se dobro snalazi na pozicijama “četiri“ i “pet“ i od kojeg u MZT očekuju da “donese čvrstinu u reket“ MZT-a. Dolazi iz Izraela, gdje je nastupao za Hapoel Galil Elion, a prethodno je igrao za bundesligaš Vurzburg, korejski prvoligaš Čangvon, turski Beledijespor, Sporting iz Lisabona i Vrijednosnice Osijek, što mu je bio prvi međunarodni transfer.

Dodaje se da iza sebe ima više nego solidnu NCAA karijeru na Državnom univerzitetu Sjeverne Karoline, gdje je u jednoj sezoni prosječno bilježio 11,8 poena i sedam skokova.

Postavi odgovor