Bećiragić: "Pred nama je veliki izazov u kvalifikacijama za Evrobasket"

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon današnjeg žrijeba u Minhenu, saznala je imena protivnika u kvalfikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

Zmajevi se nalaze u grupi E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Kipra. Osim kiparske reprezentacije, kojoj je kao domaćinu već osigurano učešće na EP, plasman na Eurobasket 2025 ostvarit će još dvije ekipe iz ove grupe.

Selektor bh. nacionalnog tima Adis Bećiragić ovim riječima je prokomentarisao ishod žrijeba:

“Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. Najviše zbog činjenice da je tu Kipar, kojem je kao jednom od domaćina Evropskog prvenstva osiguran direktan plasman na takmičenje. To znači da ćemo se boriti s Francuskom i Hrvatskom za dva preostala mjesta” kazao je Bećiragić za zvaničnu stranicu KSBiH te nastavio:

“U bliskoj prošlosti dobro smo se upoznali s Francuzima, oni su velesila i apsolutni favorit grupe. Hrvatska je trenutno u svojevrsnom ‘rebuildingu’ reprezentacije s novim selektorom i sigurno je da će također biti jako težak protivnik, s obzirom na količinu talenta koju su oduvijek posjedovali. Mnogo toga će ovisiti i o tome u kakvim će sastavima svi nastupiti. Daleko je februar, kada se igraju prve utakmice kvalifikacija. U svakom slučaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konačnog cilja, a to je odlazak na Eurobasket”.

Postavi odgovor