Borba za Premijer ligu BiH: Sloga u derbiju bolja od Veleža

Odigran je derbi 17. kola Prve lige FBiH skupina jug za rukometaše. U Gornjem Vakufu fenomenalnu utakmicu odigrali su domaća Sloga i Velež Mostar, dvije prvoplasirane ekipe na prvenstvenoj tabeli.

Sloga je na kraju došla do trijumfa 32:30 i tako preuzela lidersku poziciju, ali do kraja sezone će biti ogromne borbe za prvo mjesto i plasman u društvo najboljih.

U današnjem meču Sloga je vodila većinu utakmice, prvo poluvrijeme su dobili sa 18:17, a ušli smo na kraju u uzbudljivu završnicu.

Sloga je odigrala dobru akciju, izborili su sedmerac koji su realizovali za konačnih 32:32.

Kod Sloge najeifkansiji je bio Vernes Škiljan sa devet postignutih golova, Branko Boškić je također imao dobru rolu sa osam psotignutih golova.

Kada su u pitanju redovi mostarskog tima raspucan je bio Kejn Zlatić sa devet golova, a po šest su postigli Amer Denjo i Zlatko Kreso.

Na tabeli Prve lige FBiH grupa jug, lider je sada Sloga sa 29 bodova, Velež ima 28, a Bosna Sarajevo ima 26 i meč manje, a ne treba otpisivati Bosnu Visoko koja ima 23 boda i takođe meč manje od Sloge i Veleža.

Dakle do kraja sezone će biti prava borba za prvo mjesto, a skoro svako kolo nam do kraja donosi neki derbi.

Tako već u narednom 18. kolu Sloga ide u goste u Visoko kod ekipe Bosne, u 19. kolu Bosna u Visokom dočekuje Velež. U 20. kolu se možda igra i utakmica sezone u Sarajevu gdje će sarajevska Bosna dočekati Slogu. Ovome dodajmo da nas u 21. kolu u Visokom očekuje duel dvije Bosne, visočke i sarajevske.

Postavi odgovor