Ćiro: "Protiv Engleske trebamo očekivati pobjedu"

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske Miroslav “Ćiro” Blažević najavio je predstojeće Evropsko prvenstvo. 

“Razumijem pesimizam, to je rezultat straha. Imamo milion stručnjaka koji to nisu, a dopustićete da kažem da ja jesam. Protiv Engleske trebamo očekivati pobjedu, a onda će i hroničnim pesimistima valjda biti jasno da je hrvatska reprezentacija ta koja im je donijela toliko radosti i još će je donositi” – započeo je Miroslav Blažević razgovor za “Index”, pa dodao: 

“Dalić je genijalac, samozatajan čovjek. Mi imamo pogrešnu interpretaciju njegovog rada, mislimo da su stručnjaci oni koji galame i bacaju bombe. On je izuzetan trener, koji je prošao smjenu generacija bez uobičajene krize rezultata i smiješni su svi oni koji misle da nije dorastao zadatku”. 

Popularni “Ćiro” se potom osvrnuo i na sam igrački kadar, te proteklu utakmicu s Belgijom u kojoj je Hrvatska poražena minimalnim rezultatom:

“Ova trojica u veznom redu su briljirala, napokon je i Kovačić proradio, a Modrić se počeo za*ebavati i gledati kako će nekome provući kroz noge. Kakva dominacija protiv prve reprezentacije svijeta. Vidjećete kako se zabijaju golovi na Euru. Dinamov centarfor je izvrstan igrač kad ima svoj dan, ali nema ga uvijek. Ja ga ne bih trpio ni sekunde, jer se kod prvog dodira vidi ima li dan, pa ako ga nema, odmah napolje, pi*ka ti materina. I da mu to napraviš nekoliko puta, ne bi imao takvu neregularnost učinka. Petković može egzistirati i u najvećoj konkurenciji, samo glava nije u redu. Na sreću, u fudbalu je glavu najlakše riješiti”. 

Hrvatska će u prvoj utakmici grupe D odmjeriti snage s Engleskom na londonskom “Vembliju”.

Postavi odgovor