Čolan odgovorio Mujanovićevoj: "Tražiti alibi u kancelariji Saveza je bezobrazno"

Amer Čolan, prvi operativac KS BiH, u izjavi za Faktor je odgovorio na optužbe Razije Mujanović, tim menadžera ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Razija Mujanović je iznijela niz optužbi na račun Amera Čolana, a u izvještaju je navela da je zbog loše finansijske situacije u KS BiH ženska A reprezentacija morala improvizovati s pripremama, te da je iz istog razloga i put na Mundobasket doveden u pitanje. Dodala je da se Čolan u Australiji bahato ponašao, određivao ko će sjediti na klupi, psovao i sramotio bh. košarku.

“Kada pošalje izvještaj sa Svjetskog prvenstva, to nije izvještaj sa SP-a uopšte, onda ćemo sjesti i razgovarati. Nakon toga ću ja dati svoje izjave. Mogu samo reći da su to laži i da stvari koje je napisala nisu istinite. Ali, otom-potom. Kad bude vrijeme, ne bih sada ništa komentarisao. Ja ne bih optužbe komentarisao jer nisu istinite i zaista su degutantne i lažne. O tome ćemo kad bude Upravni odbor.

Sjednemo kad dođe ona, podnese sve to uz dokaze, pošto misli da ih posjeduje. Mogu samo za posljednju utakmicu reći da imaju revers liste. I to će izaći u javnost. Postoje revers liste za opremu i sve što je zadužila iz kancelarije. Zašto nešto nije imala, a zašto jeste, to će opet Upravni odbor sve da komentariše. Nikakav komentar ne bih davao. Malo je smiješno izlaziti s tim činjenicama i blatiti Savez na taj način, a ne reći pravu istinu” – odgovorio je Čolan.

colan
Foto: basket.ba

O optužbama da je krojio spisak muške i ženske košarkaške reprezentacije, zbog čega je kancelarija KS BiH optužena i od strane bivšeg selektora Vedrana Bosnića, Čolan je istakao sljedeće:

“Po tome ispade da sam krojio spisak i kad smo osvojili peto mjesto na Evropskom prvenstvu. Sve je bilo dobro, a sad kad su oni krojili spisak za Svjetsko, onda im ništa ne valja. Ne razumijem, morao bih se malo baviti spiskovima da vidim u čemu je problem, a ne želim to. Nije moj posao, niti se bavim time, niti me spisak interesuje.

U slučaju Bosnića, kad vam igrač kaže da ne želi da igra za BiH, da mu ova država nije ništa dala, smatrate li vi da treba zvati tog igrača? Svi imaju pravo da optužuju, da pričaju šta hoće, ali neka konkretno dođu sa svim tim dokazima. Mi ćemo to na UO da raspravimo. Tražiti alibi u kancelariji Saveza je nesportski, odnosno bezobrazno”.

U sukob dvije strane se nedavno uključio i Jusuf Nurkić, koji je otvoreno podržao Mujanovićevu.

Postavi odgovor