Crvena zvezda Meridianbet se oglasila o završnici Superlige Srbije i ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezde Meridianbet najavio je da finale ABA lige može da igra tek pošto bude završena finalna serija Superlige Srbije.

Po sadašnjem planu finale ABA lige je planirano da počne 10. juna, međutim, u utorak je Košarkaška liga Srbije objavila kalendar plej-ofa po kojem bi finalna serija i tog takmičenja mogla da počne tog dana. Crvena zvezda će u finalu igrati sa pobjednikom serije između Mege i pobjednika susreta između OKK Beograda i FMP Železnika, koji igraju od 20 časova.

“KK Crvena zvezda Meridianbet obaviještava javnost da su nakon hitne sednice Predsjedništva KLS i čelnika KSS zaduženih za takmičenja koja je održana u srijedu 31.05, utvrđeni termini odigravanja utakmica velikog finala prvenstva Srbije.

Tako će polufinalna serija početi 4. juna, revanš mečevi će se igrati tri dana kasnije, a eventualna majstorica 9. juna. Ukoliko se polufinale završi na dva meča finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda Meridianbet će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna. Ukoliko se polufinale završi tek poslije tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

Kako je još navedeno u zvaničnom saopštenju Superlige Predsedništvo KLS održalo je hitan sastanak povodom termina plej-ofa. Konstatovano je da česta odlaganja termina mečeva doigravanja utiču na kalendar završnice domaćeg šampionata. Jednoglasno je zaključeno da je interes reprezentativnih selekcija Srbije na prvom mjestu i odredilo je termine polufinala i finala plej-ofa Superlige KLS, bez obzira na eventualna pomeranja termina završnice ABA lige“.

Podsjećamo javnost da je KK Crvena zvezda počeo plej of ABA lige još davnog 28.aprila ove godine utakmicama sa Zadrom, a plasman u finale obezbijedio još 23.05.2023 godine pobjedom nad ekipom Budućnost. U drugom polufinalu majstorijca između Partizana i Budućnosti je tek na programu 6. juna.

Postavi odgovor