Doktor u timu Srbije o stanju Simanića i Dobrića, te problemima koji su imali Bogdanović i Milutinov

Košarkaši Srbije vraćaju se iz Manile u Srbiju. Pred put, doktor Srbije profesor Dragan Radovanović je otkrio detalje o stanju Boriše Simanića, Ognjena Dobrića i drugih reprezentativaca.

Nakon utakmice protiv Južnog Sudana u kojem je Boriša Simanić dobio jak udarac u bubreg, došlo je do komplikacija i doktori su na hitnoj operaciji morali odstraniti bubreg.

Zadnji dio aviona je određen, napravljen je krevet na kojem će biti Simanić. Oko njega će biti medicinska ekipa, anestiozlog i anestetičar iz bolnice Dragiša Mišović koji su stigli preksinoć. Oni i ja ćemo biti oko njega, kao i fizioterapeuti u zadnjem dijelu aviona. Normalno, tu će biti i majka i djevojka. Prošlo je sedam dana od operacije. On je dobro, ali lako može da se umori i da vidimo kako će da podnese put. Ima cijelu pratnju– rekao je Radovanović.

Na samom početku finala povredu je doživio Ognjen Dobrić zbog koje se više nije vraćao na parket.

Dobrić je imao ozbiljnu distorziju zgloba. Sinoć poslije meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovdje, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procjenu povrede kada napravimo dijagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta prije toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i prije toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljnija” – dodao je doktor Srbije.

Pred finale, probleme su imali i Nikola Milutinov Bogdan Bogdanović.

Milutinov je dobio udarac u list u utakmici sa Kanadom. Imao je bolove. Pripremii smo ga da može da igra. Bogdanović je neposredno prije početka finala osjetio malaksalost, slabost, kao da počinje virusna infekcija, odmah smo intervenisali terapijama. Relativno brzo smo ga doveli u stanje da može da igra. On je odigrao cijelu utakmicu, vidjeli ste“ – završio je Radovanović.

Postavi odgovor