Foto dana: Trenutak za koji želiš da traje vječno

Fotografija dana.

Sporting je juče u Lisabonu savladao Žil Visente sa 3:1, a heroj preokreta za domaći tim je bio švedski reprezentativac Viktor Giokereš.

Nije Giokereš, koliko god bio relativno nepoznat široj publici, novi mladi talenat. Nije ni posebna priča dolaska iz teških situacija, bijega iz neimaštine u fudbalski svijet. Giokereš je 25-godišnjak, koji je u Sporting došao iz Čempionšipa i sada igra fudbal života u Lisabonu. I uživa kao nikad.

Do sada je ove sezone odigrao 23 utakmica što za Sporting što za Švedsku i ima učinak od 17 golova i šest asistencija.

Iz Švedske Brome je kao mlad otišao u Brajton, gdje nije dobio pravu šansu. Potom je uslijedila pozajmica u Sent Pauli, da bi od tada igrao u Svonsiju i Koventriju kao pozajmljen igrač Brajtona.

U Sporting je došao u transferu teškom 20 miliona evra, a Portugalci se pribojavaju već sad da bi mogao napustiti klub za tri puta veću cifru. Dobro, možda se neko u klubu toliko i ne pribojava toga. Ostavićemo to za navijače samo.

Ali, posebno je kako Giokereš doživljava Sporting. Jasna je povezanost sa navijačima i klubom i to daje rezultat. Šveđanin, živi za ovaj trenutak.

Postavi odgovor