(FOTO/VIDEO) Završen humanitarni turnir Šah iz bloka za porodicu Gašić iz Banjaluke, Kekić šampion

Šahovski klub “GAMBIT” Banjaluka je u hotelu “Jelena” ugostio 60 mladih takmičara na humanitarnom turniru “ŠAH iz BLOKA” – 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” turnir za djecu, koji je bio treći u mini seriji od 6 turnira za 2023. godinu.

U saradnji sa organizacijom “Srbi za srbe” podržana je velika akcija prikupljanja donatorskih sredstava za izgradnju kuće za osmočlanu porodicu “Gašić” iz Banjaluke, tako da je sav prihod od kotizacije uplaćen za tu namjenu.

Šampionsku titulu je osvojio Naid Kekić iz Cazina sa 8 poena, srebro je pripalo njegovom bratu Ahmedu Kekiću sa 8 poena ali slabijim dodatnim kriterijumima, dok je treće mjesto osvojio domaći takmičar banjalučkog “GAMBIT-a” Aleksej Banjac sa 7 poena.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 01.01.2005. godine) iz škole šaha “GAMBIT” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština. Odigrano je ukupno 9 kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od 8 minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Kompletan poredak takmičara, fotografije i video prilog o događaju možete pronaći OVDJE.

Postavi odgovor