Grgić za MeridianSportBH: "Nadam se zanimljivom El Klasiku ženske regionalne košarke"

Celje je u polufinalu fajnal fora WABA lige savladalo Orlove sa 74:58. Damir Grgić, trener ekipe iz Slovenije, poslije meča je govorio za MeridianSportBH.

Osim druge dionice u kojoj su Orlovi bili nešto konkretniji, Celje je kontrolisalo igru i rezultat. U finalu će se sastati sa ekipom Budućnosti, koja je bila dominantna protiv Montane.

“Ovo je bila veoma teška utakmica, pogotovo iz psihičkog aspekta, gdje smo u regularnom dijelu dva puta dobili ekipu Orlova. Mislim da smo danas bili bolji protivnik i zasluženo slavili, a manja koncentracija u drugoj četvrtini nije bila presudna. Čestitam mojoj mladoj ekipi na velikom uspjehu ulaskom u finale.

Kada govorimo o finalu, Budućnost je već u polufinalnoj utakmici pokazala kakve ambicije ima na fajnal foru, gdje su deklasirali ekipu Montane. Budućnost je sigurno pred svojim navijačima favorit. Ove sezone je skor između nas 1:1, nadam se da ćemo pokazati svoj maksimum i vidjećemo kakav rezultat će to biti na kraju.

I sa smanjenom rotacijom zbog povreda Pardee i Debeljak sam siguran da će moja ekipa ostaviti srce na parketu i pružiti maksimum. Nadam se da će El Klasiko ženske košarke u regionu biti zanimljiv u punoj Bemax dvorani” – rekao je Damir Grgić.

Finalni meč je na programu u nedjelju od  19:00.

Postavi odgovor