Gruzija osigurala plasman dalje, Amerikanci prelagano protiv Jordana

Košarkaši Gruzije savladali su selekciju Venecuele sa 70:59 i tako su osigurali plasman u narednu fazu Svjetskog prvenstva, dok su Sjedinjene Američke Države očekivano uvjerljivo sa 110:62 savladala Jordan. 

Venecuela se dobro držala u prvih deset minuta, no u drugoj četvrtini Gruzija je potpuno izdominirala i osvojila je taj period igre sa 18:4, te je na pauzu otišla s vođstvom od 42:23. Kasnije su rutinski sačuvali svoju prednost i trijumfovali su sa 70:59. Tornike Šengelija je bio najefikasniji sa 25 poena, Goga Bitadze je imao 11 poena i 11 skokova, na drugoj strani Nestor Kolmenares je imao 16 poena i 12 skokova.

Amerikanci su bez većih problema i potpuno očekivano ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Jordana od 110:62. Već nakon prve četvrtine je bilo 31:12, a tada je sam Entoni Edvards imao poen više od rivala. Sam Edvards je bio najefikasniji sa 22 poena, kod Jordanaca Rondae Holis-Džeferson je imao 20 poena.

Tako će Gruzija zajedno u grupu sa Slovenijom, Njemačkom i Australijom, a Sjedinjene Američke Države sa Litvanijom, Crnom Gorom i boljim iz susreta Grčka – Novi Zeland.

Postavi odgovor