Hezonja upitan o budućnosti: "Ne zanima me šta ko priča"

Trenutni košarkaš Real Madrida, Mario Hezonja, još uvijek ne zna za koji tim će igrati naredne sezone.

Mario Hezonja ima ugovor sa Real Madridom do kraja tekuće sezone, a navodno se pojavila ponuda Panatinaikosa, koji je spreman da mu plati dva miliona evra godišnje.

“Ne znam šta bih odgovorio na to pitanje, jer trenutno ispred te dileme stoji veliki upitnik. Vidjećemo šta dolazi na ljeto, gdje sam i šta sam. Sada je o tome bespredmetno razgovarati” – kazao je Hezonja, pa dodao:

“Nemam pojma. Nekada ranije bih znao smjer u kojem bi se moja karijera mogla razvijati i kako se neka priča razvija vezano za mene, ali sada to nije tako. Nemam pojma i moram da kažem da me ne zanima šta ko priča, šta se događa, jer sve mi je to negdje okolo. Na jedno uho uđe, na drugo izađe. Nastojim biti u maksimalnoj kontroli svojih razmišljanja, svojih odluka o tome gdje želim, šta želim, za koliko želim. Fokusiran sam samo na Real Madrid i kraj naše sezone, na trofeje koje napadamo. I možda je i dobro da sam u toj poziciji, jer ne dozvoljavam da mi išta utiče na igre, niti bih dozvolio da takve stvari utiču na mene. Na kraju dana, lijepe su to brige”.

Hezonja, koji ove sezone u prosjeku bilježi 13 poena, 4,4 skoka i 0,6 asistencija na 25 utakmica u Evroligi, povezivao se i sa Partizanom, a vidjećemo šta će odlučiti na kraju sezone.

Postavi odgovor