Juniori Bosne i Hercegovine nagrađeni za fer-plej

Muška juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je nagradu za fer-plej na Evropskom prvenstvu B divizije, koje se održalo u Portugalu.

Našoj selekciji ovo priznanje je dodijeljeno ponajprije jer je izašla u susret reprezentaciji Albanije, koja je prvog dana takmičenja kasnila na meč sa izabranicima selektora Aleksandra Ćikića. Reprezentacija BiH je mogla izabrati opciju da joj bude upisana pobjeda službenim rezultatom od 20:0, ali naš nacionalni tim je ipak prihvatio mogućnost da susret bude odigran naknadno, u terminu kada je bio predviđen slobodni dan na EP.

Čelnici Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) nakon toga su izrazili veliku zahvalnost Košarkaškom savezu BiH i reprezentaciji. Nagrada za fer-plej uručena je kapitenu bh. tima Alemu Fejziću.

Podsjetimo, reprezentacija BiH zauzela je 14. mjesto na EP, ali je bila i jedina, uz Albaniju, koja je igrala mečeve pet dana zaredom, upravo zbog pomenute odluke. To je u konačnici, vjerovatno, koštalo i rezultatski bh. ekipu na ovom takmičenju, ali ostaće zabilježeno da je selekcija BiH postupila na jedini ispravan način. Sportski.

Postavi odgovor