Kašćelan: "Iz dobre odbrane smo došli do pobjede"

Trener košarkaša Borca iz Banjaluke Zoran Kašćelan istakao je nakon pobjede u Subotici nad Šibenkom u prvom kolu ABA 2 lige od 88:81 da je veoma bitno početi ovako ligu. 

Pohvalio je igru protivnika koji je došao sa velikim kadrovskim problemima, te kazao da su do trijumfa došli nakon bolje igre u odbrani.

“Čestitam mojim igračima, sigurno zaslužena pobjeda kada se pogleda kompletan meč. Nama je bio izazov da sa mladom ekipom sa puno igrača koji po prvi put igraju ABA 2 nivo otvorimo na pravi način ovu ligu. Mogu reći da smo imali ozbiljnog suparnika i ovom prilikom im čestitam ekipi Šibenke koja tokom čitave prošle sezone, a i u ovoj utakmici pokazala da ima karakter i naravno to su komplimenti mom kolegi koji radi odličan posao. Posebno ako se uzme u obzir da su oni došli ovdje sa dosta kadrovskih problema i da će nam ova pobjeda značiti još više” – rekao je Kašćelan i nastavio:

“U prvom poluvremenu nije tajna da naša odbrana nije funkcionisala kako treba, mislim da pritisak na lopti nije bio dovoljno veliki i mislim da je tu prevaga napravljenja u drugom dijelu i da smo tu iz dobre i agresivne odbrane se rastrčali i razigrali sa dosta lakih poena napravili tu razliku i slavili”.

Borac će u narednom kolu igrati protiv ekipe Podgorice.

Postavi odgovor