Lebron Džejms: "Vi ste pomogli, vaša strast i žrtva"

Lebron Džejms je tokom kratke pauze u sinoćnoj utakmici prokomentarisao činjenicu da je postao najbolji strijelac u istoriji NBA lige.

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms je u sinoćnjem porazu od Oklahoma Siti Tandersa oborio rekord Karima Abdula-Džabara koji je trajao 39 godina.

Naime, Džejms je postao najbolji strijelac u istoriji NBA lige kada je uspio da protiv Oklahome ubaci 36 poena i time dodatno upiše svojem ime u zlatne anale košarkaške istorije.

Lebron Džejms
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Ovo nevjerovatno dostignuće u svojoj profesionalnoj karijeri je tokom kratke stanke na samom meču protiv Oklahome prokomentarisao i sam Džejms.

“Mogućnost da budete u prisustvu legende kakva je Karim, pa to mi toliko znači”započeo je Džejms uz ovacije publike u dvorani Lejkersa te dodao:

“Svi koji su ikada bili dio ovog uspjeha zajedno sa mnom u posljednji 20 i kusur godina, ja želim svima da vam kažem hvala jer bez vas ja ne bih bio ja. Vi ste pomogli. Vaša strast i žrtva je pomogla da dođem do ove tačke života”.

Što se tiče samog rekorda, brojka koju je postavio Džejms glasi 38,390 poena dok je prethodni rekord Abdula-Džabara glasio 38,387 poena.

Postavi odgovor