Lesor dobio veliko priznanje Evroliga: "Bio je sila tokom cijele sezone"

Košarkaš Partizana, Matijas Lesor, uvršten je u idealnu petorku Evrolige, potvrđeno je sa zvaničnog sajta ovog takmičenja.

Ovo je za Matijasa Lesora bila najbolja sezone u karijeri, a po indeksu korisnosti se našao odmah iz Saše Vezenkova. Pored njih dvojice, u idealnu petorku su uvršteni Lorenco Braun, Džanan Musa i Edi Tavares.

“Partizanov centar je bio sila tokom cijele sezone i bio je vodeći u ligi po skokovima (7,1 skok u prosjeku) dok je bio drugi u prosjeku indeksa korisnost (19,1). Matijas Lesor je izjednačen na prvom mjestu Evrolige sa osam dabl-dabl partija i postao je jedan od samo 10 igrača u posljednjoj deceniji koji su prosječno bilježili više od tri ofanzivna skoka po utakmici. Kao model dosljednosti, Lesor je imao dvocifreni indeks korisnosti (PIR) u svim osim u tri utakmice ove sezone. Njegov procenat šuta za dva poena od 67,6% bio je najveći od svih igrača sa isto toliko postignutih koševa (4,3 po utakmici). Mnogi od tih bili su ‘alej-ap’ i koševi iz odbojke (ofanzivni skok i poeni na obruču), koji su oduševili njegove navijače u Beogradu i sa kojima bi se popeo na tribine Štark Arene da pjeva i igra sa njima poslije pobjeda na domaćem terenu” – stoji na sajtu Evrolige.

Real Madrid je jedini sa dvojicom igrača u prvom timu evropskog takmičenja, pošto su tu Musa i Tavares, a Makabi i Olimpijakos takođe imaju po jednog.

Postavi odgovor