Lesor pred Partizan: "Srećan sam što se vraćam u Beograd, biće specijalno"

Košarkaš Panatinaikosa, Matijas Lesor, govorio je za “MeridianSport” pred meč protiv Partizana u 11. kolu Evrolige.

Biće to prvi put da Matijas Lesor igra protiv Partizana u Beogradu nakon što je proteklog ljeta napustio crno-bijele i preselio se u zeleni dio Atine.

“Naravno da sam razmišljao o tom trenutku, posebno sada. Prvo što sam pogledao u kalendaru bilo je kada idemo u Beograd. Srećan sam što se vraćam tamo, što ću vidjeti ljude koje volim. Biće specijalno. Ne znam tačno šta da očekujem, ali biće zanimljivo” – rekao je Lesor za MeridianSport.

Bivši centar Partizana objasnio je i kada je shvatio da će Panatinaikos biti njegova nova stanica u karijeri.

“Kada sam saznao da ne ostajem u Partizanu. Moj cilj je bio da ostanem, pokušali smo da pronađemo rješenje sa klubom, pričali mnogo puta. Ali, kada mi je postalo jasno da od toga neće biti ništa, rekao sam agentu da se okrenemo drugim klubovima. Čekao sam do kraja sezone da sjednemo sa timovima i pričamo. Kada se sve završilo, pregledali smo ponude i Panatinaikosova je bila ono što nam se svidjelo” – kazao je Lesor, koji je uporedio Obradovića i Atamana:

“Sve je drugačije! Drugačija košarkaška filozofija, perspektiva iz koje se gleda, drugačije im timovi igraju… Sve! Ataman je tip trenera koji vjeruje igračima u smislu da ih pušta da kreiraju, imaju više slobode, dok je Željko neko iz čijeg sistema dolaze rezultati. Dvojica različitih, ali velikih trenera. Blagoslov je što sam radio sa obojicom”.

Govorio je Lesor i o trenutnoj formi Partizana.

“Iskreno, nisam znao šta da očekujem od Partizana. Kostur tima je ostao, ali su istovremeno neki važni igrači otišli. Znate, igrati za Željka nije lako, na početku može da bude konfuzno. Potrebno je prilagoditi se na sistem, ali kada se potpuno posvetiš tome i shvatiš, košarka postaje laka. Vidjećemo kako će napredovati” – rekao je Lesor.

Lesor je iz Beograda otišao kao šampiona ABA lige, miljenik crno-bijelih navijača, a upitan je šta bi promijenio da može iz vremena kada je nosio dres Partizana.

“Ne bih se tukao u Madridu. Jedino to! Sklonio bih Kevina. To je nešto što bih promijenio, ali mora da se zna da je i cijela ta slika dio onoga što je činilo zajedništvo tog tima. Cijela ekipa se uključila kada se desila ta situacija” – kazao je Lesor.

Meč između Partizana i Panatinaikosa je na programu u četvrtak od 20.45 časova.

Postavi odgovor