Luda završnica u Manili: Dvije cigle sa slobodnih bacanja u zadnjoj sekundi spasile Južni Sudan do produžetka

Pobjednika duela Južnog Sudana i Portorika saznaćemo nakon produžetka.

U Manili je viđena prava drama, gdje je Južni Sudan vodio tokom čitavog meča protiv Portorika, koji je poveo prvi put 16 sekundi prije kraja.

Luda košarka se igrala u prvom poluvremenu. Šutevi za tri poena, zakucavanja i malo odbrane karakterisalo je prvih 20 minuta nakon kojih su košarkaši Južnog Sudana imali prednost 52:42.

Slabije su krenuli u drugo poluvrijeme Sudanci, što su odmah prekinuli tajm-autom. Ipak, Portoriko je pred zadnjih deset minuta smanjio na sedam razlike. Tu prednost su topili sve do kraja, kada su 16 sekundi prije kraja poveli 79:78. Nakon toga, Južni Sudan nije uspio u pet sekundi da izbaci loptu sa strane, pa je napad dobio Portoriko. Pogodio je potom Volters dva slobodna bacanja, a deset sekundi prije kraja Džons je pogodio trojku za izjednačenje. Težak šut za pobjedu je izbacio opet Volters, a onda nakon odbojke pod košem u zadnjoj sekundi dosuđena su dva bacanja za Portoriko.

Romero je dobio dva slobodna bacanja na samo dvije stotinke do kraja pri neriješenom rezultatu (81:81). Promašio je Romero prvo bacanje, što je dalo nadu Sudancima. Bacio je ciglu Romero i na drugom bacanju, što je meč odvelo u produžetak.

Postavi odgovor