Ninić za MeridianSportBH: "Želimo da se nadmećemo sa favoritima"

Boban Ninić, trener Proma, za MeridianSportBH je govorio o dosad urađenom u Ligi BiH i predstojećim izazovima svoje ekipe.

Promo je prvi dio sezone završio sa omjerom od četiri pobjede i sedam poraza. Ekipa iz Donjeg Vakufa će u nastavak ući pojačana Nedeljkom Košaninom i Igorom Josipovićem.

“Ulazimo u drugi dio prvenstva u izmijenjenom rosteru, gdje smo doveli dva pojačanja na pozicijama jedan i pet. Nastojimo što prije da adaptiramo momke na sistem željene igre, a krase nas dobra atmosfera i timski duh te će sigurno i adaptacija trajati kraće i ići u najboljem smjeru.

Prvi dio sezone je bio sa dosta oscilacija kako, u pristupu, nivou energije, tako i rezultatski. Ostaje žal za par mečeva koje smo realno mogli da dobijemo, jer bi situacija na tabeli bila dosta bolja za nas. Okrećemo novi list i ulazimo u drugi dio sezone iskusniji i pametniji, takođe sa respektom pristupamo svakom narednom protivniku.

Želimo da napredujemo još više i da budemo konkretniji u kontakt igri. S obzirom na kriterijume dodijeljene na utakmicama sa favoritima na papiru, primorani smo domaći teren sigurno konkretnije i čvršće braniti. Zabrinjavajuće je da u posljednje dvije utakmice ekipe šutnu 75 slobodnih bacanja protiv nas, naročito mislim na utakmicu posljednjeg kola” – poručio je Boban Ninić.

ninic
Foto: KK Promo Donji Vakuf

Promo će u okviru 12. kola domaćeg šampionata večeras od 19h igrati protiv Leotara u Trebinju.

“Iako su u rezultatskoj krizi, sigurno će tražiti rješenje za izlazak iz iste.
Leotar je iskusna ekipa, igraju dosta čvrsto na svome terenu, dosta disciplinovano i na njihovom terenu su favoriti. Nisu na nivou kao prethodnih sezona, ali sigurno je da teže ka tome. Upoznati smo sa njihovim kvalitetima, kao i sa slabim stranama koje ćemo nastojati da gađamo. Želimo da se nadmećemo sa favoritima, sigurno da će nam biti potrebna odlična energija i disciplina u igri da bi bili konkurentni za pobjedu” – najavio je Ninić, pa za kraj dodao o Ligi BiH:

“Naša liga je izjednačeno i kvalitetno takmičenje. U prvom dijelu sezone se vidjelo da svako svakog može da savlada. Mi u Promu smo primorani na određen broj stranaca, kao i većina ekipa. Ove godine kapiten Alkić igra sezonu snova i pravi primjer je mlađim igračima da radom i strpljenjem uvijek dođete do cilja. Određena grupa momaka u dosadašnjem dijelu se nameće kroz ligu i to jedino može da nas raduje, a prije svega mislim na Gutića, Špagu, Huseinspahića, Ateljevića i Dragojevića. Takođe, Mulić poslije povrede će sigurno da se nametne konkretnije. Nadati se da i samo prvenstvo bude organizovanije od strane nadležnih”.

Postavi odgovor