Nurkić: "Putovali smo od Sarajeva do Poljske 12 sati, Tuka bi brže dotrčao"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić pričao je u intervju za “Nacional” o problemima s kojima se susreće košarkaška reprezentacija ove države.

On je naveo da već 30 godina se sluša ista priča kako nema uslova i novca.

“Apsurdno je to da igrate u NBA ligi, da vam je sve posloženo, da vam dolaze ljudi iz kluba, a vi se žalite na ovo što ste spomenuli. Evidentni su problemi u savezu kroz cijelu BiH. Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcioniše i sport. Nacionalni ključ je izrazito neuspješan. Bilo što da kažete, nekome udarate na hljeb. Probleme imaju omladinski pogoni, individualni sportovi, svaki savez, osim fudbalskog, ima finansijske probleme. Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo novca i uslova. I onda smo došli mi, generacija koja ima potencijal za neki uspjeh, ali nam ne dopuštaju da napravimo ništa ozbiljnije jer mi moramo biti i čistačice i ekonomi i košarkaši” – kazao je Nurkić i dodao:

“To sam rekao, tako sam i mislio. Rekao sam im da mi to daju sada, dok sam još igrač. U BiH ne postoji sukob interesa, poslove možete davati i supruzi i djetetu i ocu i majci, ali mi košarkaši ili fudbaleri ne možemo voditi reprezentaciju. Dajte meni da budem odgovorna osoba pa da vidimo hoćemo li onda od Sarajeva do Poljske putovati od pet ujutro do pet navečer. Amel Tuka bi vjerojatno brže dotrčao”.

Takođe je pričao o tome da će Damijan Lilard otići iz Portland Trejlblejzersa i kako će uslijediti rekonstrukcija tima.

Postavi odgovor