Obradović: "Naravno da imamo plan, vjerujem u ove momke"

Trener Partizana Željko Obradović rekao je nakon poraza od Real Madrida da je problem bio u napadu.

On je kazao da je ponosan na navijače koji nisu pravili incidente kako se najavljivalo.

“Moj plan je bio protiv Real Madrida, ne Tavaresa. Oni imaju još 11 košarkaša. Naravno da imamo plan. Znamo koliko nam je Matijas važan, ali to nije bio toliki problem. Naš problem je bio napad. Veoma sam ponosan na naše ljude. Svi su očekivali ovu utakmicu, svi su očekivali da čuju komentare. Na kraju se ništa nije desilo. Igrali smo košarku i to je najvažnije. Veoma sam ponosan na to kako smo ugostili Real Madrid” – naveo je Obradović i dodao:

“Ja sam rekao da sam ponosan na košarkaše, na ovo što rade. Čak i večeras smo odigrali dobro. Pred utakmicu sam najavio i dao informaciju, da oni ima 11 igrača koji igraju u NBA. Imaju luksuz da biraju ko će da igra. Tavares je najdominantniji, ali nemam razlog da ne vjerujem u košarkaše. Znam da će imati vjetar u leđa od naših navijača”.

Onda je pričao da vjeruje u ove igrače, te da će gledati snimak da nastave igrati kako su igrali u prvoj četvrtini.

“Madar je bio veoma važan za nas, ušao u problem sa ličnim greškama i zato nije igrao mnogo. Trebalo bi da se zapitamo gdje se nalazimo. Dobili smo Real dva puta u Madridu, šta drugo da kažemo nego da vjerujemo u ove momke. Pokušavam da uradim sve kako bi tim izgledao bolje. Prave se greške, ali to je sastavni dio posla. Moramo da pogledamo video, da shvate da vide poziciju i da nastave da igraju na način na koji su igrali u prvoj četvrtini. Bilo je trenutaka kada je Real postizao lake poene iz tranzicije, a nismo imali faul. Treba to koristiti na pametan način” – istakao je Obradović.

Četvrta utakmica je na programu sutra u 20.30h, a iz suspenzije se vraćaju Matijas Lesor i Gabrijel Dek. 

Postavi odgovor