Odigrano 4. kolo Snuker lige BiH, Milošević i Osmanbegović najuspješniji u Sarajevu i Tuzli

U vikendu za nama kompletirano je 4. kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST” a duele za zelenim stolovima su vodili igrači u divizijama Sarajevo i Tuzla.

Aktuelni prvak lige, Eldar Karamehmedović, nije uzeo učešće u ovom kolu divizije Sarajevo, tako da su sve oči bile uprte u sedmostrukog prvaka Maria-Želju Miloševića, koji igra u odličnoj formi.

Da je to upravo slučaj, potvrdio je već u prvom meču protiv Fatiha Tahirovića u kojem je za nešto manje od sat vremena slavio sa 3-0 uz brejkove od 60, 34 i 54 poena. Nastavio je Mario sa odličnim igrama sve do samog finala a tamo je stigao bez ijednog izgubljenog frejma pobjedama nad Enarom Ahatovićem, Mahirom Bečićem i Ahmetom Ozbatmanom.

Protivnik u finalu mu je bio Faris Vučkić, višestruki učesnik završnih Masters turnira, koji je do finala izgubio samo 2 frejma, a slavio je protiv Adina Bevrnje, Benjamina Tokače te Mirze Bačvića. Finalni meč je bio repriza finala iz prvog kola ove sezone, kada su isti igrači odmjerili snage, a rezultat je i ovaj put bio isti.

Mario-Željo Milošević je od samog starta dominirao u meču, napravio brejkove od 38, 52 i 53 poena i za tačno sat vremena savladao svog protivnika rezultatom 3-0 i tako već sada skoro pa sigurno 2 kola prije kraja sezone, sebi obezbijedio plasman na završni Masters turnir.

5edd74e5 81a6 4b00 a6a7 b8ca61c22ac1

Divizija Tuzla je u ovom kolu donijela par iznenađenja, prije svega rano ispadanje sa turnira Mirnesa Mujića, redovnog učesnika Mastersa, a svakako je najpozitivnija priča ovog kola igra i uspjeh najmlađeg učesnika lige Armina Osmanbegovića. Osmanbegović, koji je još uvijek junior, je bio posebno nadahnut ovoga vikenda i pružio je odličnu igru za koju starije kolege nisu imale odgovor.

Do polufinala je došao bez izgubljenog frejma, a i tu je puno iskusniji Edin Kovačević uspio da osvoji samo jedan. Rezultatom 3-1 Osmanbegović se plasirao u finale, gdje ga je čekao Robert Kovačević, višestruki učesnik evropskih prvenstava i završnih Masters turnira. Međutim, to mladog Armina nije pokolebalo, niti obeshrabrilo.

Od samog starta je svom iskusnijem protivniku dao do znanja da će se boriti do posljednje kugle, i tako je i bilo. Nakon velike borbe i u odlučujućem frejmu, mladi Osmanbegović je uspio da savlada Kovačevića sa 3-2 i tako se u potpunosti uključi u borbu za najviši plasman.

Carlsberg snooker liga “BEST OF THE BEST” se nastavlja idućeg mjeseca, kada će se igrati peto kolo u svim divizijama, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.

Postavi odgovor