O'Nil: "Jokić je najbolji centar, promijenio je košarku"

Denver Nagetsi su se plasirali u veliko finale NBA lige, a tamo ih očekuje duel protiv boljeg iz serije Boston Seltiksa i Majami Hita.

I dok traje finale Istočne konferencije, u NBA-u se i dalje priča o igru koju pruža Nikola Jokić. Vjerovatno ne postoji osoba koja je imuna na nivo igre koji Somborac pruža, a još jednom ga je pohvalio i legendarni Šekil O’Nil rekavši da je najbolji centar bez obzira što ove godine nije dobio MVP nagradu.

“Jokić je najbolji centar. Promijenio je košarku, ali mislim da igra poput igrača novog talasa, onako kako bi trebalo da igra. Prije pet godina svi centri su samo bili skok šuteri, Jokić je najbolji i to je dokazao. I dalje je tu. Jer, slušajte, bilo je mnogo onih koji su bili MVP prije mene, ali nema šanse da su bili bolji od mene. Neki su dobili tri puta tu MVP nagradu, ja sam dobio jednu i Kobi Brajant je dobio jednu. Hoćete li onda da kažete da su ti igrači bolji od mene i Kobija? Sumnjam u to. U stvari, znam da nisu” – rekao je O’Nil.

Uporedio je ponovo Jokića sa Džoelom Embidom.

“Embid je MVP, ali u ovom plej-of mečevima, sve najbolje scene koje smo od njega vidjeli bili su skok šutevi. To je definicija šta bi centar novog doba trebalo da radi. Gledam ga i to nije u stilu, trojka, trojka, trojka, pik end pop. Džoker? Vidite sve kod njega” 

Postavi odgovor