Otvoren Memorijalni turnir Rade Stanimirović

U Sportskoj dvorani u Višegradu sinoć je otvoren 17. po redu Memorijalni turnir “Rade Stanimirović” u znak sjećanja na košarkaša višegradske Varde HE.

Na dvodnevnom turniru učestvuju klub iz Srbije Paragon iz Lazarevca, iz Crne Gore Primorje Herceg Novi, a iz Republike Srpske, osim domaćina Varde HE, klub Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Turnir je otvorio kapiten kluba Filip Mutapčić koji je pozdravio sve prisutne i pozvao da isprate utakmice višegradskog kluba i pruže podršku sa tribina.

Predsjednik KK Varda HE Marko Miličević kaže da je zadovoljan kako je protekla organizacija turnira, te dodaje da je siguran da će gostujuće ekipe iz Višegrada ponijeti najljepše uspomene.

“Višegrad je pobratimski grad s Lazarevcem i Herceg Novim, tako da smo došli na ideju da takvu konekciju uspostavimo i što se tiče košarkaških klubova” – kaže Miličević i dodaje da su imali jedan cilj- a to je Višešegradu pružiti odlične utakmice.

Igrač Nemanja Stanimirović se ispred porodice Stanimirović zahvalio organizatorima i svima koji su učestvovali u realizaciji Memorijalnog turnira, te navodi da je ovo bila prva utakmica u novom sastavu i da igračima treba malo vremena da se uigraju i pruže svoj maksimum.

Turnir je otvorio kapiten kluba Filip Mutapčić koji je pozdravio sve prisutne i pozvao da isprate utakmice višegradskog kluba i pruže podršku sa tribina.

Utakmica za treće mjesto se igra u 15h gdje će snage odmjeriti ekipe Slavija iz Istočnog Sarajeva i domaći košarkaši.

U velikom sportskom finalu u 17h utakmicu će odigrati Primorje iz Herceg Novog i KK Paragon iz Lazarevca.

Postavi odgovor