Pašalić za MeridianSportBH: "Već duži period se borimo da se utakmica uopšte odigra"

Košarkaši Bosne u okviru 24. kola Lige BiH sutra igraju veoma bitnu utakmicu na gostujućem terenu protiv Radnika. Ahmet Pašalić, trener “Studenata”, pred ovaj meč je govorio za MeridianSportBH.

Nakon poraza u prošlom kolu protiv Zrinjskog šansa za ostankom u društvu najboljih se smanjila, a Ahmet Pašalić je za naš portal govorio pred sutrašnji duel i između ostalog naveo kako je za Bosnu veliki uspjeh samo odigravanje utakmica.

“Čeka nas veoma bitna utakmica, kako za nas, tako i za njih. Spremamo se cijelu sedmicu, da ostavimo srce na parketu, pružimo naš maksimum i u tim okolnostima tražimo našu šansu za pobjedu. Međutim, po informacijama koje ja imam pitanje je da li ćemo uopšte otputovati u Bijeljinu.

U takvom smo ambijentu, gdje se već duži period borimo da se utakmica uopšte odigra. Za nas one nemaju samo takmičarski karakter, već i karakter samog odigravanja. To je činjenica koja nas prati i sa kojom se hrabro borimo, ali jednostavno je teško breme za stvaranje pozitivnog rezultata” – istakao je najmlađi trener u Ligi BiH.

Bosna
Foto: KK Bosna/Facebook

Nastavio je ovako:

“Pružali smo maksimum i u pobjedama, a i u porazima veći dio sezone. Zadnje dvije utakmice to nas je sve stiglo. Nismo uspjeli iznijeti taj pritisak.

Ovu sedmicu smo pokusali da ‘očistimo’ glave i mogu reći da igrači i treneri gledaju u tom pravcu da ako dobijemo šansu da otputujemo u Bijeljiinu da ćemo pružiti maksimum”.

Meč između Radnika i Bosne je na programu sutra od 17:00.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

Postavi odgovor