Paspalj dao svoj sud o slučaju Jokić i Micić

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj je dao svoj sud o činjenici da za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu neće nastupati Nikola Jokić te Vasilije Micić.

Srpska sportska javnost je ostala šokirana kada se pojavila informacija da na Mundobasketu neće nastupiti dva najbolja pojedinca nacionalnog tima, Nikola Jokića i Vasilija Micića.

Sada je u razgovoru za “SportKlub” kompletnu situaciju oko otkazivanja nastupa za reprezentaciju Srbije prokomentarisao legendarni košarkaš Žarko Paspalj.

“Neće da igraju, imaju svoje razloge koje su naveli. Šta reći na to, objektivno nemam šta da kažem. Verujem da nisam jedini. Prije svega ovoga, vjerovao sam da možemo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre sljedeće godine, ne kažem da i dalje ne verujem da će Srbija to ostvariti adekvatnim plasmanom u Manili. Sve se nadam da hoće. Znate, ništa se ne dešava preko noći, ali smo i dalje u oblacima da ima sistema, iluzijama kako smo moćni pod obručima, a vremena su se drastično promijenila. Iskreno, ja to više ne razumijem”rekao je Paspalj pa dodao:

“Otkazi nam se dešavaju iz godine u godinu, to je već pitanje vizije i plana kako i šta dalje. Da zaboravimo vrijeme Divca, Kukoča, onog Palje, kada nije bilo poštenog odmora, skoro cijelo ljto sa reprezentacijom poslije klupskih sezona. E, toga više neće da bude. Ovako funkcioniše i u drugim evropskim selekcijama, ali svoje najviše pogađa. Možda nije loše, kada je ovakva situacija, pa ljubitelji klađenja, pikiraju od prvog do nekog 12. mesta, pa šta pogode”.

Postavi odgovor