Pešić: "Ako se nešto ne promijeni, bićemo srećni da se uopšte kvalifikujemo na velika takmičenja"

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, danas je objavio širi spisak košarkaša za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Na tom spisku se nisu našli Nikola Jokić i Vasilije Micić, a Svetislav Pešić je otkrio šta stoji iza toga. Takođe, upitan je da prokomentariše status Miloša Teodosića, kao i pozivanje stranaca u reprezentaciju Srbije.

“Što se Teodosića tiče, na to pitanje je dat odogovr, nema potrebe da se vraćamo na to. Što se tiče stranaca, bio sam gost jedne televizije i ja to ponavljam – u ovom trenutku nije potreba imati stranca. Jednog dana, a ja ne znam tačno kada, to će se desiti. Ja sigurno neću biti tu kao trener. Ja nemam nikakav problem da igraju stranci za reprezentaciju Srbije. Mi nismo sami na svijetu, sve zemlje igraju sa strancima, neke su promijenile po pet-šest… Košarka je globalni sport, sve je moguće da se desi, ali u ovom trenutku, takvog igrača nismo našli” – rekao je Pešić.

Na spisku se našao i mladi Nikola Topić, pa se Pešić dotakao i toga, kao i stanju u košarci.

“Bilo je slučajeva, čak je i predsjednik Saveza (Saša Danilović) stavljen sa 18 godina. Topić je bio u prozorima, na pripremama, igrači ga puno vole. On je sjajan dečko, a hajde da mu poželimo da iznese rezultate u Nišu.

Završio bih, ako smijem, sa tim da se mi ne popravljamo u srpskoj košarci. Odmah da znate da su najbolji dio srpske košarke igrači. A ja znam ko su igrači, njihove mane i kvalitete, i ljudske i košarkaške. Trenirao sam puno naših i debele, mršave… ovi naši su najbolji dio srpske košarke. Ne promijenili se košarka u Srbiji, svi ćemo biti sretni da se kvalifikujemo, medalja neće biti.

U Srbiji imamo situaciju da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a da nije cilj. Kada je košarka bila cilj, onda smo imali rezultate. Ako se to ne promijeni, bogami, smijaće nam se oni lijevo, prema Italiji. Podržite ove igrače, jer oni imaju srce i znanje i talenat” – završio je Pešić.

Postavi odgovor