Pešić: "Kanada bolja od Amerike"

Selektor Srbije Svetislav Pešić je prokomentarisao rivala u polufinalu Mundobasketu, reprezentaciju Kanade.

Srbija je nakon pobjede protiv Litvanije u četvrtfinalu izborila prolaz dalje u polufinale gdje je dočekala Kanadu koja je bila bolja od Slovenije te je selektor “Orlova” Svetislav Pešić imao samo riječi hvale za narednu prepreku Mundobasketa.

“Prija odmor uvijek, ako zna da se iskoristi. Vidjećemo tek sutra da li smo spremni, ali se spremamo. Naravno da smo gledali rivala, kao što gledamo svaku utakmicu. Pogotovo sada kada dolaze ove važne utakmice. Znamo kakva je Kanada, to je fantastična ekipa koja igra ‘smol bol’. Počinju sa dva visoka igrača, ali je to posle sa četiri spoljna i jedan visoki. To je NBA košarka i ništa nije novo. Interesantno je na koji način ćemo se mi organizovati i podijeliti zadatke u odbrani” rekao je Pešić te dodao:

“Najvažnije je koliko ćemo biti spremni da njihov napad u tranziciji i kontranapade gde su fantastični neutrališemo. To su igrači sa sjajnom individualnom tehnikom i sjajnim NBA statistikama. Kanada je ekipa koja je do sada pokaza jednu od najboljih odbrana i zato se tu i nalaze. Sve to otežava pripremu za meč i ono što pre svega mislimo je da se borimo svim silama da im eliminišemo najbolje stvari, a to je tranzicija u napadu i jedan na jedan. To će nas koštati mnogo u radu nogama, ali to je to, polufinale i igramo sa najboljom ekipom”.

pesic avramovic
Foto: FIBA

Takođe Pešić je dodatno pohvalio Kanađane te je rekao kako su se oni bolje prilagodili FIBA pravilima te da su trenutno kvalitetnija ekipa od Sjedinjenih Američkih Država.

“Njemačka je jedina ekipa koja je u polufinale stigla bez poraza i pokazala je ono što smo svi očekivali, ali Kanada je za mene kompletan paket po onom što su do sada pokazali”kazao je Pešić te zaključio:

“Mislim da su apsolutno najbolja ekipa kada gledamo napad, odbranu, individualni kvalitet… Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj na ekipu po načinu igre, za razliku od američke reprezentacije na primjer. Bolje su se prilagodili na FIBA pravila”.

Podsjetnika radi, polufinalna utakmica između Kanade i Srbije je zakazana da se odigra sutra sa početkom od 10.45h po našem vremenu.

Postavi odgovor