Pešić se obratio prvi put od početka priprema

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić istakao je da se pokazalo kao pun pogodak to što su igrači apsolutno bili sami.

On je navoe da su imali dvije trening utakmice, te da su još u procesu uigravanja.

“Posljednji dan boravka u Staroj Pazovi, pravi raj. Imali smo fantastične uslove i u hali i oko hale. Baš nam je godilo, pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo. Entuzijazam je bio na visokom nivou i to nam je u ovom trenutku, s obzirom na novonastale probleme. Uvijek kažem da nema problema, da ima riješenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da se priključe. Imamo situaciju sa Trifunovićem i Smailagićem, oni su u procesu rehabilitacije, očekujem da se priključe ekipi. Ostali su dosta dobro” – naveo je Pešić i dodao:

 “Odigrali smo dvije utakmice, trening utakmice, nije bilo tu nikakvih tajni, već želja da budemo stvarno sami, da možemo da treniramo, ne da igramo. Pokazalo se to kao pun pogodak. Imali smo dobre i ambiciozne protivnike, agresivne. I oni se spremaju za velika takmičenja. Idemo dalje, počinju pripremne utakmice. Akropolis turnir u Atini, prve zvanične utakmice. Nadam se da će nam dosta pomoći, još smo u procesu uigravanja, želimo da se pokažemo u pravom svijetlu.”

Zatim se osvrnuo na Bogdana Bogdanovića i Stefana Jovića.

“Radujemo se, posebno ja. Obojica, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, vođa je tima, posvećen je i sebi i drugima. Uvijek kažem da se posvećivanjem sebi pomažeš ekipi punom snagom. Poštujem odluku Jovića da je u jednoj teškoj situaciji zbog zdravstvenih problema u porodici. Njegovo iskustvo, znanje, olakšanje za ostale igrače, ima ogromno iskustvo. On će da pomogne i Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti vođe na pozicijama koje su uvijek važne. Drago mi je što su obojica u ekipi, njihovo iskustvo i znanje mnogo će značiti ekipi” – kazao je Pešić i nastavio:

“Uvijek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Ovi mlađi, tu smislim na Simanića, Petruševa, malog Nikolu Jovića. Bio je priključen u ‘prozorima’, napredovao je dosta, ojačao je, igra sa punim sampouzdanjem, zadovoljni smo kako se ponašaju. Daju dodatni entuzijazam, srećni smo što su tu. Ukupno gledano, sve je to dobro, da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mogli bi da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo mi postavili bez obzira na sve izostanke nekih igrača”.

Srbiji sada slijedi put u Grčku gdje će igrati na Akropolis kupu protiv domaćina i Italije.

Postavi odgovor