Počelo 4. kolo Snuker lige BiH: Slavili Ramić, Antić i Jahić

Nakon nešto kraće pauze zbog novogodišnjih praznika, proteklog vikenda je počelo četvrto kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST”.

Takmičili su se igrači u divizijama Bugojno, Kiseljak i Visoko, a novogodišnja pauza nije ostavila previše traga na favoritima koji su i ovaj put opravdali očekivanja. No krenimo redom.

Mečevi u diviziji Bugojno nisu donijeli previše uzbuđenja a iznenađenje je sigurno prerano ispadanje Adisa Buraka od Danisa Seferovića koji je sa dobrom igrom nastavio sve do polufinala gdje je od njega bio uspješniji Harun Šehić sa rezultatom 3-2. Drugi polufinalni par su činili Nedim Ramić i Amar Zajmović.

Amar nije imao rješenje za odličnu igru koju je Ramić pružio, te se tako Nedim plasirao u svoje čak treće finale ove sezone. Finalni meč je od starta bio jednosmjerna ulica, koja je vodila do pobjede mladog Ramića, koji je slavio sa 3-0 te tako bez izgubljenog frejma osvojio turnir i već treći put zaredom bio najuspješniji u svojoj diviziji.

Antic Snuker
Foto: Snuker organizacija BiH

U diviziji Kiseljak se već par kola izdvojila grupa igrača koji su u borbi za plasman na finalni Masters turnir, pa su tako i ovog vikenda polufinalne mečeve činili Ivan Kristić i Vedran Milošević te Igor Antić i Nedžad Emšo. Prvo polufinale je pružilo veliku borbu i odlučeno je tek u posljednjem frejmu u kojem je Kristić ipak imao više koncentracije te je slavio sa 3-2.

U drugom polufinalnom meču Igor Antić nije dozvolio svom protivniku da ga ugrozi te je sigurnom igrom slavio sa 3-0. Iako se očekivao dug i neizvjestan finalni meč sa puno borbe i preokreta, to se ipak nije desilo jer je Antić iznenađujuće lako savladao Kristića sa 3-0 te tako u svom trećem finalu ove sezone slavio po drugi put i plasirao se na prvo mjesto u poretku divizije Kiseljak.

Jahic Snuker
Foto: Snuker organizacija BiH

Slično kao i u Kiseljaku, u diviziji Visoko se izdvojilo par igrača koji su pretendenti za sami vrh tabele. U posljednje vrijeme sve bolji Enver Smolo je i ovoga puta pružio odličnu igru i plasirao se u svoje već drugo finale pobjedom u polufinalnom meču protiv Bakira Genjca. Drugi polufinalni par činili su prošlogodišnji učesnici završnog Mastersa, Abdulah Jahić i Almir Kilalić.

Jahić je pokazao da je u odličnoj formi za koju Kilalić nije imao rješenje, te je slavio sa 3-0. Jahić je i u finalnom meču bio dominantniji, nametnuo svoj ritam igre, i vrlo brzo i lako savladao Smolu sa rezultatom 3-0 te se tako po drugi put ove sezone okitio titulom najboljeg u svojoj diviziji.

Četvrto kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST” će biti kompletirano mečevima u divizijama Tuzla i Sarajevo, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.

Postavi odgovor