Počelo 5. kolo Snuker lige BiH, Ramić najuspješniji u Bugojnu

Proteklog vikenda mečevima u diviziji Bugojno počelo je peto kolo Carlsberg Snuker lige “Best of the best”. Nekoliko slabijih rezultata favorita i par ugodnih iznenađenja obilježilo je ovo kolo u Bugojnu.

Osvajač tri kola ove sezone, Adis Burak, je već na samom početku turnira izgubio od trećeplasiranog iz sezone 2020/2021 Irhada Ćese, koji je sa ubjedljivih 3:0 spriječio Buraka da nastavi uspješni niz. Ćeso je nastavio sa odličnim igrama i stigao do samog kraja, tj. finalnog meča, pri tome izgubivši samo 2 frejma.

U finalu ga je čekao osamnaestogodišnjak Nedim Ramić, osvajač trećeg kola i igrač koji je najviše napredovao ove sezone. Nedim je do mjesta u finalu stigao ubjedljivim pobjedama nad svojim protivnicima ne izgubivši niti jedan frejm.

Vrijedi istaći da je Ramić za protivnika u polufinalnom meču imao Sanela Bektaša, koji je na iznenađenje svih prisutnih u četvrtfinalu više nego lagano savladao iskusnog Elvisa Čehajića i tako se plasirao u svoje drugo polufinale, međutim više od časnog poraza protiv Ramića nije mogao.

Finalisti Bugojno
Foto: Snuker organizacija BiH

Finalni meč je od samog starta krenuo dobro po Ramića i vrlo brzo je riješio prvi frejm u svoju korist. U drugom frejmu pravi brejk od 56 poena, i tako dolazi na korak do pobjede.

Ipak, Ćeso uspijeva da pruži nešto bolju igru u narednim frejmovima, dolazi do 2:2 i odvodi meč u odlučujući frejm. Više spretnosti i znanja u posljednjem frejmu pruža Nedim Ramić, slavi sa rezultatom 3:2 i tako po drugi put ove sezone osvaja kolo u svojoj diviziji.

Peto kolo Carlsberg snooker lige “Best of the best” se nastavlja idućeg vikenda mečevima u diviziji Tuzla a sve informacije u vezi sa ligom možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook i Instagram stranicama Snooker organizacije BiH.

Postavi odgovor