Porter u svom podkastu pita Gordona: "Kako može biti tako dobar, pio je šest piva dnevno"

Majkl Porter Junior i Erik Gordon razgovarali su o svom saigraču i dvostrukom MVP-ju lige Nikoli Jokiću.

Nikola Jokić je nakon dvije nagrade za MVP-ja NBA lige, osvojio nagradu za MVP-ja finalne serije prošle sezone. I nakon toga, Jokić je i ove sezone nastavio sa sjajnim igrama i ponovo je glavni kandidat za MVP priznanje.

To sve oduševljava njegove saigrače, koji o njemu govore samo u superlativima.

“On je tako skroman, voli da dodaje loptu, i kada imaš dvostrukog MVP-ja lige i MVP-ja NBA finala koji je tako nesebičan – šta drugo da tražiš!? Svi ostali onda moraju biti nesebični, jer ako on može tako da se ponaša, možeš i ti. Taj veliki momak je zvijer” – rekao je Erik Gordon.

Domaćin podkasta, Porter Junior, posebno je pričao o njegovoj pripremi za sezonu. Dio vremena Gordon je proveo sa Jokićem u Srbiji, ali je i Porter dobro upućen u njegove “pripreme”.

Nevjerovatan je. Prije neki dan sam video neko rangiranje najboljih NBA igrača i Džoker je u bukvalno zasebnoj kategoriji. Mislim da je to prvi put da mu daju poštovanje koje zaslužuje. Taj momak je jedinstven. Možda njegov izgled i performanse ne idu jedno uz drugo, ali dok ga gledaš iz utakmice u utakmicu shvatiš da je on najbolji košarkaš kog si vidio u životu. Način na koji dodaje – ludilo je šta je sposoban da uradi” – pričao je Porter i nastavio:

“Uzeli smo titulu i otišao je nazad u Srbiju, a poslije mi je pričao da je pio šest piva dnevno. Vjerovatno nije ni pipnuo loptu – a onda igra ovako. Kako možeš biti bolji ove godine u odnosu na prošlu?!”

Pričali su posebno o konekciji koju imaju Gordon i Jokić, kako na parketu tako i van njega.

Ja jednostavno volim da igram na pravi način i mislim da i on to isto voli. To je uzajamno razumijevanje. Kaže mi ako si otvoren – pogodiću te, ako krećeš u prodor – naći ću te. Ako ne šutneš na koš – budi strpljiv, lopta će doći do tebe, neka ti ruke budu spremne. To pomaže. Dok sam odrastao, igrao sam više na spoljnim pozicijama, a on je u suštini plej-centar. Imaš igrače koji su na centarskim pozicijama koji razmišljaju kao bekovi – tako da smo on i ja na istoj talasnoj dužini što se toga tiče” – rekao je Gordon.

Denver večeras igra protiv Hjustona. U prošlom susretu Gordon i Jokić nisu bili u protokolu zbog povreda, ali večeras se očekuje njihov povratak.

Postavi odgovor