Prošić za MeridianSportBH: "Slobodno mogu reći da smo zaslužili puni plijen iz derbija"

Policajac je za vikend odigrao derbi susret osmog kola futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Slogom GV/U koji je na svom parketu banjalučke “Dvorane Borik” završen neriješenim rezultatom od 3:3, a taj meč je za MeridianSportBH prokomentarisao futsaler domaćih Elmin Prošić.

“Sigurno da tim Sloge nije slučajno tu gdje jeste, jer je to jedna jaka i čvrsta ekipa koja ima glavu i rep. Trener Enez Crnalić radi odličan posao uz odlične igrače što su i pokazali do sada. Spremni smo bili dočekati takav sastav, kao što se vidjelo na terenu. Velika šteta što je derbi otišao u drugom smjeru” kazao je Elmin Prošić nakon čega je dodao:

“Odigrali smo meč na našem nivou, a pokazali smo da se možemo nositi sa jednom od najjačih ekipa u ligi što i tabela pokazuje. Slobodno mogu reći da smo zaslužili puni plijen iz derbija. Što se tiče konačnog ishoda utakmice i rezultata vidjelo se sve, ne bi da komentarišem jer ne bi trebalo da tome bude mjesto u futsalu. Očekivanja su sigurno da izborimo plej-of i sigurno da ćemo sve snage da usmjerimo tome. Što se tiče Kupa Bosne i Hercegovine, mogu reći da ćemo tu ući sa puno širim sastavom”.

Elmin Prošić će sa Policajcem u posljednjem devetom kolu jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu otputovati u Gračanicu gdje će snage odmjeriti sa posljednjeplasiranom Kaskadom.

Postavi odgovor