Prvi susret Šeka i Kobija: "Nisam znao da je to on sve dok mi nije rekao mnogo godina poslije"

Nije tajna da Šekil O’Nil i Kobi Brajant tokom zajedničkog vremenskog perioda provedenog u dresu Los Anđeles Lejkersa i nisu bili baš u najboljim odnosima.

Međutim, tri uzastopne titule ne može niko da im ospori, a najveći problem u cijeloj priči pravio je “mamba mentalitet” Brajanta, dok se s druge strane nalazio gorostas kojem na prvom mjestu u toliko izraženoj mjeri definitivno nisu bili treninzi i odricanje od mnogih zadovoljstava dostupnih NBA zvijezdama.

Na kraju koliko god bilo ružnih trenutaka, ljudi po prirodi uvijek nekako na lakši način upamte one lijepe momente, a jednu takvu anegdotu otkrio je O’Nil kao gost emisije “Rex Chapman Show”.

“Dok sam još igrao u Orlandu, u svlačionici se pojavio dječak koji je želio da vidi Penija Hardaveja. Ovo nikada nisam znao, sve dok mi Kobi nije ispričao. Želio je baš da vidi Penija, koji inače nije loš lik, ali ne znam šta se desilo taj dan. Iskulirao je tog dječaka, a ja se tačno sjećam kako se stajao uz tužan pogled. Uhvatio sam ga za ruku i pozvao da se uslikamo” – pričao je u dahu O’Nil i nastavio:

“Opet ponavljam da nisam znao o kome se radilo sve dok mi Kobi to lično nije rekao., Imali smo svojih borbi protiv svih, ali i ličnih obračuna, a poslije osvajanja treće titule u nizu obratio mi se riječima: ‘Hej, sjećaš li se kad sam došao u vašu svlačionicu u Orlando kada sam želio vidjeti Penija, a on me iskulirao?’ Upitao sam ga da li je stvarno to bio on, na šta je kratko odgovorio: ‘Da brate, to sam bio ja'”.

U slučaju da želite pročitate još anegdota i tekstova na temu lika i djela legendarnog Kobija Brajanta o kojima smo već pisali:

Jedan od najboljih trenera u istoriji košarke otkrio koju uslugu je od njega tražio Kobi Brajant
Vrijeme prije mamba mentaliteta: Brajant olako shvatio protivnike, otac ga pred punom salom naučio pameti
Džulijus Rendl o Brajantu: “Moram Vam ispričati priču o njegovoj zaostavštini”
Pod obručem: Šta je za mene bio Kobi Brajant?
Pod obručem: Kobijevo putovanje koje je počelo velikom nulom

Postavi odgovor