Rebrača: "Uvijek želimo finale, samo moramo biti ujedinjeni"

Legendarni Željko Rebrača prokomentarisao je nastup Srbije na proteklom Svjetskom prvenstvu, gdje su Orlovi uspjeli da stignu do srebrene medalje.

Željko Rebrača je ocijenio da je utakmica sa Italijom bila prelomna da se Srbija podigne na neki sljedeći nivo, jer sva prvenstva ovakvog tipa daju neke nove zvijezde poput Alekse Avramovića.

On ne smatra da su sudije na jučerašnjoj utakmici bile na visini zadatka, ali da to, kaže, svakako ne umanjuje činjenicu da su Nijemci bili bolji tim, koji je odigrao odlično tokom cijelog prevnstva i koji je imao više iskustva u zadnjim momentima.

“Mi uvijek želimo da idemo u finale, samo moramo da budemo ujedinjeni i da podržimo te momke koji se pojave. U ove momke se na početku nije vjerovalo, a oni su došli do finala. Mi moramo mnogo više da radimo i mnogo više da budemo posvećeni na svim nivoima” – rekao je Rebrača.

Rebrača smatra da je neophodno raditi na mlađim kategorijama i mlađim igračima koji će da se razvijaju i kasnije igraju za reprezentaciju, kako bi budućnost košarke u Srbiji bila na višem nivou.

“Mi moramo da imamo naš sistem i našu ligu. U ovom momentu mi je nemamo na tom nivou da sve srpske ekipe igraju u jednom takmičenju, to je fakat, i to moramo da mijenjamo ako želimo košarku na mnogo višem nivou i ako želimo mlade igrače koji će da se razvijaju i kasnije igraju za tu reprezentaciju” – istakao je on i čestitao igračima i treneru Svetislavu Pešiću na ostvarenom uspjehu.

Postavi odgovor