Alen Ridžal za MeridianSportBH: "Kalkulacija nema, i oni i mi smo u toj kritičnoj grupi"

Kapiten Maglaja Alen Ridžal je za MeridianSportBH najavio utakmicu njegovog kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše protiv Gradačca.

“Prije svega mislim da kao kapiten ekipe, a u ime cijelog tima dugujemo izvinjenje našim navijačima za neke loše momente. Znam da su očekivali da se sa nekih gostovanja vratimo s bodovima, međutim na terenu se ne broje želje, nego igra. Sigurno smo u nekim trenucima mogli mnogo bolje, ali da se konstantno vraćamo na utakmice koje su iza nas nemamo ni vremena, niti će nam to mnogo dobrog donijeti”kazao je Alen Ridžal pa dodao:

“Analizirali smo sve i okrećemo se novim izazovima. Već u subotu smo na našem terenu i dočekujemo ekipu Gradačca. Kalkulacija nema, ide se samo i isključivo na pobjedu. Poznajemo ih, imali su određenih promjena, ali siguran sam da će se bodovi pisati nama. I oni i mi smo u toj kritičnoj grupi, ali ne treba sada misliti na stanje na tabeli. Nama je važan svaki bod. Ekipa je spremna, navijači zaslužuju da ih obradujemo i to je to. Veoma je jasno koji je cilj, tako da svaki od mojih saigrača mora dati maksimum. Bez obzira što smo podbacili u pojedinim utakmicama, ja znam da će publika doći i odigrati svoju ulogu kao naš osmi igrač”.

Što se tiče same utakmice rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između domaćeg Maglaja i Gradačca, ista je zakazana da počne u subotu od 19h.

Postavi odgovor