Simonović za MeridianSport: "Mnogo mi znači igranje na Mundobasketu"

Reprezentativac Crne Gore Marko Simonović rekao je za MeridianSport da mu mnogo znači ovo igranje na Mundobasketu.

Crna Gora je u prva dva kola savladala Meksiko i Egipat, te se tako plasirala u drugu fazu, a juče je poražena od Litvanije.

“Osjećaj je fenomenalan poslije dva trijumfa i ispunjenja jednog od ciljeva. Utakmica protiv Litvanije nije završena željenim ishodom, ali zadovoljni smo ostvarenim. Daćemo sve od sebe i u narednoj fazi takmičenja. Trudićemo se da ostvarimo što bolji učinak” – rekao je Simonović i dodaje:

“Znači mi mnogo. Na Evrobasketu sam dobio uvid kako jedno ozbiljno takmičenje izgleda, vidio sam i kakvi igrači nastupaju i koliko je svaka reprezentacija jaka. Mundobasket je ipak stepenica više, više igrača učestvuje. Upoznajem se i sa stilovima košarke koji vladaju na drugim kontinentima van Evrope i Amerike, veliki je plus za svakog igrača koji se nađe na Svjetskom kupu. Moje mišljenje je da svako ko je u prilici treba da se odazove pozivu nacionalnog tima, naročito za Mundobasket”.

Sada im slijedi duel sa Sjedinjenim Amerčkim Državama, te boljim iz susreta Grčka – Novi Zeland.

“Dobro smo odigrali prvu četvrtinu protiv Litvanije, u drugoj smo popustili, da bi na kraju bio ubedljiv poraz. Mogli smo bolje da odigramo. Litvanci nisu baš toliko bolji od nas. Ovaj meč pokazao nam je sa kakvim reprezentacijama ćemo odmjeriti snage u daljem toku takmičenja. Ako izuzmemo Ameriku, vjerujem da možemo da pobijedimo Grčku ili Novi Zeland, u zavisnosti koja od ovih ekipa bude obezbijedila plasman. Na takvim mečevima koncentracija mora da bude svih 40 minuta” – istakao je Simonović i prokomentarisao kako je igrati s Bojanom Dubljevićem i Nikolom Vučevićem:

“Bojan mi je mnogo pomogao na Evrobasketu i dosta sam naučio igrajući sa njim. Nikola i ja smo dvije godine bili zajedno u Čikagu, ali još od prvog ljeta s njim u reprezentaciji razvili smo sjajan odnos. Odlično se razumijemo i na terenu. Značio mi je mnogo u Čikagu, njegovi saveti su uvijek dobrodošli. Pažljivo ga slušam kada mi priča pojedine stvari za igru”.

Crna Gora će u petak igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Postavi odgovor