Košarkaške sudije optužene za mito u finalu Evrokupa

Košarkaški sudija Mikoli Ambrozov kazao je da su mu kolege Ilias Koromilas i Boris Rizik nudili mito za finalnu utakmicu Evrokupa između Monaka i Uniks Kazana.

Naime, sudija Ambrozov je u razgovoru kazao da su mu kolege nudile 10.000 evra, ali da je on to odbio. Sve se dešavalo nekoliko dana prije pomenute utakmice, prenosi Avaz.

“Možda će ovo što kažem nekoga iznenaditi, ali tako se desilo. Tri dana pred meč dobio sam poziv od poznatog sudije iz Ukrajine, Borisa Rizika. Rekao mi je da Uniks igra finale i da su na klupi grčki trener Dimitris Priftis i pomoćnik. Njemu je prišao Koromilas i pokušao doći do dogovora sa mnom preko njega” – rekao je Ambrozov u razgovor za “Eva Planet” i nastavio:

“Da sam prihvatio, onda bi on direktno razgovarao sa mnom kako bismo se dogovorili. Nisam ništa rekao Borisu, a on mi je objasnio da imam 24 sata da odlučim i da ako promijenim mišljenje, da ću dobiti 10.000 evra. Dao mi je i broj koji sam trebao pozvati putem Vibera poslije utakmice. Znate i sami kako se ta utakmica završila“.

Monako je tada slavio u obje finalne utakmice, a sada se očekuje da će Evroliga pokrenuti postupak protiv pomenutih sudija.

Postavi odgovor