Vujošević o Jokiću: "Nema izgovora, pogotovo za najboljeg"

Legendarni košarkaški trener, Duško Vujošević, prokomentarisao je odluku Nikole Jokiće da se ne odazovu pozivu Svetislava Pešića da zaigra na Svjetskom prvenstvu za Srbiju.

Duško Vujošević smatra da je kult reprezentacije odavno poljuljan i urušen, a povukao je paralelu između Vladimira Lučića, koji zbog povrede nije mogao da nastupi te Nikole Jokića koji nije želio da se odazove.

“Davno je taj kult reprezentacije poljuljan i urušen. Lučić je čovjek koji je uvijek igrao za reprezentaciju kad je mogao, imao je pravi odnos. Imao je povredu lakta, šest mjeseci traje njegova povreda i treba razliku napraviti ko ne može, a ko neće” – rekao je Vujošević za “TV Nova“.

Zatim se osvrnuo na Nikolu Jokića.

“Kada su dan prije saopštavanja spiska po raznim sajtovima pisali ko neće da se odazove, mislim da je to bio posljednji pokušaj da se Jokić, Micić i Kalinić preokrenu i igraju za reprezentaciju. Svako ko bi na silu došao tu da nas časti prisustvom, pa i Jokić, da dođe ne iz toga što ima unutrašnji motiv, ne nego što želi. Njegovi uspjesi su me natjerali da ustanem i gledam NBA utakmicu. Navijao sam za njega svim srcem, negdje sam stekao simpatiju prema njemu. Familijaran je čovjek, voli životinje, međutim ne mogu da shvatim nešto. Čovjek ima obavezu prema zemlji i prema otadžbini gdje je rođen. Makar njegov put bio krajnje neobičan, ali uspjeh i obavezuje, slava je teška” – rekao je Vujošević, pa nastavio:

“Manje je vezan za reprezentaciju, jer ona u njegovim ranijim godinama nije bila u njegovom životu. Cijela zemlja se ‘uspalila’ zbog njegovog uspjeha koji je ostvario tamo. Promijenila su se vremena, igrači se eksploatišu velikim brojem utakmica, ali nema izgovora, pogotovo za najboljeg. Kada se najbolji ne pojavi, ne znam koliko bi drugi imali obraza da se ne pojave”.

Postavi odgovor