Vukčević: "Otišao sam u NBA jer mi je bilo jako loše u Partizanu"

Tristan Vukčević je prethodne dvije godine bio član “crno-bijelih”, ali je nedavno odlučio da karijeru nastavi u SAD.

“Bila je to moja odluka, nije mi se svidelo u Partizanu. Proveo sam tamo dve veoma loše godine. Kada se ukazala prilika, rekao sam: “Baš me briga, platiću i to je to”. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali, nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno”rekao je Vukčević za španski “Mundo Deportivo” i dodao: 

“Tim, trener i ljudi iz Vašingtona mi mnogo pomažu. Dočekali su me raširenih ruku. Osećam se veoma dobro, imam slobodu da igram svoju igru i pokažem šta mogu”.

Ipak, o treneru Željku Obradoviću ima samo samo reči hvale.

“Mnogo mi je pomogao, uvek lepo govorim o njemu. Imao sam 18 godina kada sam došao i to što sam imao priliku da vidim košarku negde drugde mi je zaista pomoglo, mogu tako da kažem”rekao je mladi Vukčević.

Zbog očevog porijekla, Tristan ima pravo da predstavlja Srbiju, Bosnu i Hercegovinu ili Grčku, dok zbog porijekla svoje majke ima pravo da predstavlja Švedsku. Takođe, on ima pravo da predstavlja Italiju ili Španiju. Prema rečima njegovog oca, Vukčević se odlučio da predstavlja Srbiju na reprezentacionom nivou.

Postavi odgovor