Završni Masters turnir Snuker lige BiH se igra za vikend u Sarajevu

Završni Masters turnir najprestižnijeg snuker takmičenja u BiH, Carlsberg Snooker lige “Best of the Best” za sezonu 2021/2022, održava se ovog vikenda u Sarajevu.

Domaćini turnira će biti sarajevski snuker klubovi “Union Jack” i “Mercur”. Na turniru će učestvovati ukupno 24 igrača iz šest igračkih divizija (Sarajevo, Tuzla, Bugojno, Kiseljak, Gornji Vakuf-Uskoplje i Visoko), koji su nakon šest regularnih kola izborili svoj plasman u samu završnicu Lige.

Kako su naglasili iz Snuker organizacije BiH, koja je organizator turnira, klubovi domaćini su obezbijedili odlične uslove za održavanje turnira i sasvim sigurno je da će uživati kako igrači, tako i publika koja se odluči prisustvovati uzbudljivim mečevima završnice Best of the Best Carlsberg Snooker lige BiH.

Eldar i Zizi
Privatna arhiva

Za sve one koji nisu u mogućnosti da posjete klubove gdje će se igrati turnir, organizatori su obezbijedili live prenos putem online platforme SnookerOn. Turnir počinje u petak, 13. maja, a finalni meč je planiran za nedjelju, 15. maja u 15:00.

Ovogodišnji Masters turnir podržan je i od strane Opštine Novo Sarajevo, što je značajno za razvoj i ekspanziju snukera na nivou lokalne zajednice, a i šire.

Sve ostale informacije u vezi sa Masters turnirom Carlsberg snooker lige možete pronaći na www.snooker.org.ba, kao i na facebook stranici Snooker organizacije BiH.

Podsjećamo, opširne intervjue za MeridianSportBH su dali Almedin Hodžić, jedini sertifikovani EBSA sudija iz Bosne i Hercegovine, kao i Eldar Karamehmedović, aktuelni šampion Snuker lige BiH.

Postavi odgovor