Novo saopštenje Zvezde: "Partizan iznio niz neistina"

KK Crvena zvezda Meridianbet oglasila se novim saopštenjem povodom problema koji je nastao sa Beogradskom Arenom.

U prvom saopštenju klub sa Malog Kalemegdana istakao je da nema ravnopravan tretman u vezi sa podjelom termina treninga prvog tima i mlađih selekcija, kao i da je Partizan uzurpirao Arenu.

“KK Crvena zvezda Meridianbet postavio je u petak 03.11.2023.godine u svom saopštenju javno pitanje oko termina (shodno dogovoru sa rukovodstvom tog objekta) za sve selekcije našeg kluba u objektima Beogradske Arene – javne ustanove koju izdržavaju svi građani Republike Srbije.

Ne znamo zašto se posljednji u lancu odlučivanja tzv. ‘zakupac’ i najmanje bitan u ovom obraćanju KK Crvena zvezda Meridianbet javio (KK Partizan, prim. aut.), i po svom običaju javno iznio niz neistina kojima može da dovede u zabludu dio javnosti. Počev od činjenice da je ugovor jednostrano raskinut od strane Beogradske Arene – zbog neurednog plaćanja, za šta posjedujemo i dokaze!

Ono što pozdravljamo kao klub su dvije činjenice koje je ‘zakupac’ iznio : Da ne možemo da budemo kao oni. Slažemo se, KK Crvena zvezda Meridianbet ne izdaje duple karte, ne priča o transparentnom poslovanju – već to radi u praksi izlaganjem svojih dokumenata javnosti, i plaća porez uredno već više od 10 godina (i prolazi bez prijava budžetske inspekcije).

O ‘ideji’ korišćenja Beogradske Arene i ‘uspješnim modelima poslovanja’ (među kojima se posebno ističe onaj najuspešniji – rast poreskog duga u visini od skoro 6 miliona evra od 2018. godine) kojih se ‘zakupac’ sjetio, dužni smo da podsjetimo da je KK Crvena zvezda organizovao više od stotinu utakmica Evrokupa i Evrolige u Beogradskoj Areni još od 2013. godine, uz ozbiljne prihode od prodaje karata.

Dakle, KK Crvena zvezda Meridianbet ne zanima ‘zakupac’ (sa kojim je jednostrano raskinut ugovor), već odgovor nadležnih struktura kojima je od republičkih i gradskih organa dat na upravljanje taj objekat – zašto se ne sprovodi dogovor postignut tokom ljeta 2023.godine?

Konačno, pravo je KK Crvena zvezda Meridianbet koja je Udruženje građana – da potpuno slobodno izabere najbolju dvoranu u Beogradu – onu koja je u vlasništvu grada i republike, dakle koja je JAVNO vlasništvo građana republike Srbije. To pravo nam najmanje neće osporiti ‘zakupac’ posebno ne onaj koji pod ‘uspješnim’ smatra sve ono što se u normalnom poslovnom svijetu smatra – neuspješenim.

Uostalom, grafit ispisan prije nekoliko dana upravo na zidinama Beogradske Arene možda govori više od hiljadu reči” – stoji u novom saopštenju Crvene zvezde Meridianbet.

Postavi odgovor