Alkaraz pred finale sa Đokovićem: "Nije vrijeme da budem uplašen i umoran"

Prvi reket svijeta, Karlos Alkaraz, bio je neumoljiv protiv Danila Medvedeva u polufinalu Vimbldona.

Karlos Alkaraz je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3) savladao Danila Medvedeva, a za taj poduhvat trebalo mu je svega sat i 50 minuta. Medvedev je od samog starta meča vidio s kim ima posla, pošto je Alkaraz bukvalno pogađao sve moguće i nemoguće udarce.

“Ovo je san za mene, biti u finalu ovdje. Iskreno ne mogu da vjerujem. Samo mogu da kažem da uživam u ovome. Vrijeme je da nastavim da sanjam” – rekao je Alkaraz, pa se osvrnuo i na meč:

“Teško je bilo zatvoriti meč. Nije bilo lako, morate biti stalno fokusirani. Danil se borio sve do samog kraja, do posljednje lopte. On trči, udara, morao sam da pokažem najbolji tenis u teškim momentima. Bio sam agresivan. Bio sam tada onaj pravi ja, to je bio ključ da završim meč”.

Alkaraza u finalu čeka Novak Đoković, koji je identičnim rezultatom porazio Janika Sinera te nas sigurno očekuje spektakularno finale u Londonu.

“Šta da kažem? Svi znaju kakva je Đoković legenda. Biće izuzetno teško. Boriću se, to sam ja. Verujem u sebe, vjerovaću da mogu ovdje da ga pobijedim. Vidio sam da je nepobjediv od 2013. na ovom terenu. Biće veliki izazov, ali sam zahvalan na prilici. Imam dva dana za odmor. Sanjao sam da igram od početka sa igračima kao što je Đoković. Finale je, nije vrijeme da budem uplašen i umoran. Vidjećemo kako će biti” – kazao je Alkaraz.

Postavi odgovor